Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 2 januari 2023

Tips om je goede voornemens vol te houden

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Een gloednieuw jaar betekent weer een kans om opnieuw te beginnen. Om onnodige balast weg te gooien, grote doelen na te streven en misschien zelfs je leven en leefstijl voor altijd ten goede te veranderen. Uit onderzoek blijkt helaas dat goede voornemens na januari langzaam naar de achtergrond verdwijnen, ze zijn vaak te groots en te breed zodat het lastig is om ze vol te houden. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld hoe je je doelen makkelijker maakt, met een kleine detox bijvoorbeeld.

#1: Stel realistische doelen
Uit onderzoek is ook gebleken dat het 21 tot 66 dagen duurt om je hersenen opnieuw in te stellen en een oude gewoonte te veranderen om een nieuwe gewoonte te fixeren. Dus heb je je doel na ongeveer drie maanden bereikt, dan is de kans heel groot dat je goede voornemen een gewoonte is geworden. Wil je bijvoorbeeld meer gaan bewegen? Een simpel en haalbaar doel zou kunnen zijn om twee maanden lang 30 minuten per dag te wandelen, dit hoef je jezelf nu geen heel jaar op te leggen. Je kunt hierbij streven naar vijf dagen per week in plaats van zeven dagen. Zo geef je jezelf wat speelruimte en voorkom je een 'mislukt' gevoel.

#2: Maak het makkelijker
Het stellen van een doel hoeft geen straf te zijn. Is je goede voornemen bijvoorbeeld om beter voor jezelf te gaan zorgen? Daar kan een voedingssupplement je bij ondersteunen, zoals de Multi Compleet capsules van Zinergi. Je neemt een capsule per dag bij een maaltijd in, easy peasy. Wanneer je je hebt voorgenomen om niet meer te pas en te onpas 'aan' te staan en altijd maar 's avonds door te werken, kun je jezelf in de afgekaderde werkuren meer focus geven. Zo voorkom je stress en heb je een goed gevoel wanneer je je werkdag afsluit. Dat doe je met de combinatie van een roomspray zoals de Focus Room Spray van Made by Coopers die je in je werkruimte verstuift. Aanvullend gebruik je de Focus Essential Oil Blend van Made by Coopers waarmee je je concentratie verhoogt. Je gebruikt deze olie in een diffuser of oliebrander.

#3: Trakteer jezelf
Een goed voornemen hoeft echt niet te betekenen dat je de komende tijd alleen maar moet afzien. Heb je een deel van een doel gehaald of word je blij van de voordelen van je goede voornemens? Trakteer jezelf dan op een cadeautje. Zo'n beloning maakt dopamine vrij - een feelgood hormoon dat afgegeven wordt door het beloningscentrum van de hersenen - zodat je je nog beter voelt en weet dat je vol gaat houden. Vier dus de kleine mijlpalen, want dat leidt tot succes op de lange termijn. Geef jezelf bijvoorbeeld een parfum cadeau, zoals de P03 van aerlig of de Wet Lips Caring Glide Prebiotic van Lip Intimate Care.

#4: Een kleine detox
Is meer georganiseerd worden een van je goede voornemens? Dit kun je makkelijk opsplitsen in haalbare stappen. Je kunt bijvoorbeeld elke zondag een maand lang wat tijd besteden aan opruimen. Je doet dan bijvoorbeeld per keer één kast. Gun jezelf deze tijd en deze zondagen, je hoeft niet de hele zolder in een dag op te ruimen. En wil je ook ook op beautygebied schoon schip maken? Neem dan eens je producten onder de loep. Zien ze er nog goed uit, ruiken ze nog fris? Zo nee, gooi ze dan weg (wel recyclen natuurlijk). Producten die niet goed meer zijn kunnen helaas voor huidirritatie, puistjes en ooginfecties zorgen. Out with the old and in with the new dus. Een mooi voornemen is ook het goed schoonmaken van je huid en je haar. Want een schone huid en schoon haar kunnen verzorgende producten veel beter opnemen. Reinig je huid bijvoorbeeld elke dag met de Dirty Faace Cleanser van Faace of de Foam Cleanser van SKINHAPTICS. Make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon met de StartCycle Cleansing Oil van Suki. Voor je haar is de Detox Hair Mask van Innersense Organic Beauty een uitkomst: het ontgift en verzorgt je haar tegelijk, zodat dof haar en bad hair days ver weg blijven.

#5: Maak tijd voor jezelf & zelfzorg
Nog een mooi voornemen: meer tijd voor jezelf nemen en meer self care. Van wat meer wellness in de badkamer word je niet alleen mooier, het heeft ook een positief effect op je gezondheid en stressniveau. Plan dus, als het mogelijk is iedere dag, een moment van rust in. Steek een geurkaars aan zoals de Calm Natural Scented Candle van Made by Coopers en stap onder de douche of in bad. Bijvoorbeeld met de Shower Gel van SKINHAPTICS of de Vanilla Rose Bath Salt van Made by Coopers. Na het afdrogen breng je een verzorgende bodylotion aan zoals de Delicious Body Lotion van SKINHAPTICS of een rijke lichaamsolie zoals de HydraCycle Hydrating Body Oil van Suki.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »