Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 1 juni 2022

SPLASH: no nasties voor je huid en de oceanen

Lekker in je vel
De zon is onmisbaar voor je mentale en fysieke gezondheid. Met een zonnetje erbij voel je je direct lekkerder in je vel. Dat komt omdat zonlicht de aanmaak van het stofje endorfine stimuleert, ook wel het 'gelukshormoon' genoemd. Endorfine is het stofje dat pijn in je lichaam onderdrukt en zorgt voor een gevoel van geluk of euforie. En vergeet ook vitamine D niet: deze onmisbare vitamine voor een goed functionerend immuunsysteem wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in onze huid aangemaakt. Ga je komende zomer veel tijd in de zon doorbrengen? Bescherm je huid dan wel op een verantwoorde manier, met SPLASH bijvoorbeeld. Dan kun je gaan met die banaan! 

Verantwoorde SPF's voor echte zeemeerminnen (en -mannen)
Of je nu een sun lover bent of niet, iedereen weet dat het verbranden in de zon slecht voor je huid is. Je verhoogt er je risico op huidkanker mee en nee, je wordt er echt niet bruiner door. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een plekje hebt gemist met insmeren of dat je de sterkte van de zon verkeerd hebt ingeschat. Met de zonnesprays van SPLASH overkomt je dat niet meer: die zijn namelijk zo fijn om aan te brengen, dat je dat met alle liefde grondig en elke twee uur met een grote glimlach doet. Deze sprays blinken niet alleen uit in gebruiksgemak, ze zijn ook gemaakt met clean en ocean friendly ingrediënten.

De zonnesprays zijn gemaakt met zonnefilters in SPF 30 en SPF 50, zoals de Summer Breeze Sunscreen Mist SPF 30 en de Pure Spring Sunscreen Mist SPF 50+.

No nasties voor je huid en de oceanen
Het Deense merk SPLASH wordt geïnspireerd door het Scandinavische gevoel voor kwaliteit, design en de prachtige natuur. Niet zo gek dus dat de verpakking van SPLASH er aantrekkelijk uitziet. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud en daar kom je de natuur zeker ook tegen. De formules zijn zo milieuvriendelijk als mogelijk is terwijl ze de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De ingrediënten en conserveermiddelen zijn clean, vegan en de verpakkingen recyclebaar. De producten voldoen ook aan de normen voor zonverzorging die veilig is voor het koraal, vastgesteld door Hawaii. Delen van Florida, Mexico, de Caribische Eilanden en Hawaii zijn zo bezorgd over de aantasting van het koraal, dat ze crèmes die oxybenzone en octinoxaat bevatten in de ban hebben gedaan. Op Hawaii trad de wet die producten met deze filters verbiedt op 1 januari 2021 officieel in werking. SPLASH is uiteraard samengesteld zonder deze schadelijke zonnefilters. 

After the sun
En ben je toch verbrand? Dan heeft SPLASH een fijne aftersunspray voor je rode, pijnlijke huidje. Wanneer je huid verbrand is, vormt zich een ontstekingsreactie van de buitenste huidlagen door de UV-stralen. Je krijgt last van roodheid, zwellingen en soms zelfs blaren. Hoewel de zonnebrand geneest, kunnen sommige huidcellen mutaties ondergaan die niet kunnen worden teruggedraaid en die uiteindelijk tot huidkanker kunnen leiden. Sommige mensen verbranden sneller dan anderen en dat heeft o.a. met de hoeveelheid melanine in de huid te maken. Hoe ernstiger je verbrand bent, hoe langer het duurt voordat je lichaam de beschadigde huidlaag heeft vervangen. Milde symptomen van zonnebrand verminderen meestal binnen drie tot vijf dagen. Je kunt dit proces versnellen door de SPLASH After Sun Spray een aantal keren per dag aan te brengen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »