Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 9 februari 2022

Refills zijn de toekomst

Verminder plasticgebruik met refills

Met de navulverpakkingen van Innsersense Organic Beauty verminder je snel en slim je plasticgebruik. Hoe dat precies werkt, leggen we je graag uit aan de hand van een aantal vragen. Staat je vraag er niet tussen? Mail 'm dan naar [email protected] en we beantwoorden je vraag in onze volgende nieuwsbrief.

Wat is de Innersense Organic Beauty Refill Pouch?
Dat is een navulzak van 946 ml, bij de productie ervan wordt 70% minder plastic gebruikt dan bij de productie van de (salon)fles van 946 ml. En zelfs 75% minder plastic dan bij de productie van drie flessen van 295 ml. Met deze navulzak kun je de fles van je favoriete Innersense Organic Beauty shampoos en conditioners thuis steeds opnieuw gebruiken waardoor de levensduur van de fles wordt verlengd. Dat betekent veel minder afval en een kleinere ecologische voetafdruk. Sinds juli 2021 is Innersense Organic Beauty officieel gecertificeerd met het Climate Neutral keurmerk van de Climate Neutral Group. Voor elke fles die je koopt, verwijdert Innersense Organic Beauty er één uit het milieu. Voor elke navulling die je koopt, verwijder je dus drie flessen uit de toekomstige plasticberg.

Hoeveel flessen kun je vullen met één Refill Pouch?
Vier! Met een navulzak vul je drie flessen van 295 ml plus een reisformaat fles van 59 ml.

Welke producten zijn verkrijgbaar in een navulzak?
Alle shampoos [Hydrating Cream Hairbath, Pure Harmony Hairbath en Color Awakening Hairbath] behalve de Refresh Dry Shampoo. Ook alle conditioners [Hydrating Cream Conditioner, Pure Inspiration Daily Conditioner en Color Radiance Daily Conditioner] zijn verkrijgbaar in navulzakken van 946 ml.

Waarom is een refill handiger dan een fles?
Voor een 'zachte' plastic navulzak is minder materiaal nodig dan voor de 'harde' plastic fles. Dat betekent minder afval, minder waterverbruik tijdens de productie en aanzienlijk minder CO2-uitstoot. Navulzakken nemen ook minder ruimte in dan de gewone verpakkingen. Ze zijn licht van gewicht en beschermen de inhoud zonder dat er overtollig verpakkingsmateriaal nodig is. Ze zijn ook bestand tegen beschadiging, waardoor het transport efficiënter, energiezuiniger en klimaatvriendelijker wordt.

Waarom geen glazen verpakkingen in plaats van plastic?
Momenteel zijn er twee producten verpakt in glas: Harmonic Treatment Oil (in de Verenigde Staten Harmonic Healing Oil genoemd) en I Create Waves. We hebben er bewust voor gekozen om glazen verpakkingen voor de andere producten te vermijden, omdat glas gevaarlijk is in een natte badkameromgeving. Gebroken glas in de douche is gevaarlijk, zowel voor jou als voor het milieu. En hoewel glas beter te recyclen is dan plastic, wordt slechts 30% van het glas in de Verenigde Staten (waar ons hoofdkantoor is gevestigd) daadwerkelijk gerecycled. Bovendien hebben glazen verpakkingen een grotere ecologische voetafdruk door een bewerkelijker fabricageproces en een zwaarder gewicht in vergelijking met plastic.

Moet je de flessen spoelen met water voordat je ze opnieuw vult?
Nee, dat is niet nodig. Water kan namelijk onnodige vervuiling veroorzaken. Als je shampoo of conditioner bijna op is, kunt je de fles gewoon bijvullen met de refill pouch.

Hoe vul je de fles met de navulzak?
Verwijder daarvoor de dop of pomp en steek de tuit van de Refill in de hals van de fles die je wilt bijvullen. Giet of knijp langzaam totdat de fles vol is. We adviseren om geen producten te 'mengen'. Vul je shampoo- en conditionerfles daarom met dezelfde shampoo of conditioner die er oorspronkelijk in zat.

Hoe bewaar je de navulzak?
Bewaar de Refill na het gebruik rechtop om lekken te voorkomen, bij voorkeur op een koele plek en niet in de zon. Door de flexibele verpakking kunnen ze gemakkelijk worden opgeborgen.

Worden de flessen van 946 ml ook nog steeds verkocht?
Jazeker, dat is het formaat dat in de haarsalons gebruikt wordt. Deze flessen kunnen alleen door professionele salons & haarstylisten aangeschaft worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »