Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 23 maart 2022

Innersense is nu ook lid van de B Corp Beauty Coalition

Gefeliciteerd Innersense!
Ons biologische haarmerk Innersense viert deze maand niet één maar twee feestjes: in maart 2021 verwierf het clean beauty merk zijn officiële B Corp status en nu treedt het merk toe als trots lid van de nieuwe B Corp Beauty Coalition. Dat komt trouwens goed uit want maart is B Corp Month. Ieder jaar   staan een maand lang alle leden van de Certified B Corporation in het zonnetje. De leden gaan ook zelf aan de slag om meer bewustzijn op te bouwen bij de consumenten. Want wil je als consument bijdragen aan een 'groener' leven en het herstel van onze planeet, dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat het betekent om te shoppen bij, te werken voor en het samenwerken met de B Corps.

Wat betekent B Corp eigenlijk?
Je hebt het nu al verschillende keren voorbij zien komen, maar misschien zegt het je he-le-maal niets: B Corp. Wat is dat eigenlijk en is het echt zo belangrijk? Jazeker, want een van de belangrijkste keurmerken van dit moment is B Corp Certified. Dit keurmerk is een initiatief van de Amerikaanse non-profit organisatie B Lab dat wereldwijd actief is. B Lab stimuleert bedrijven om hun 'business' en winst ook te gebruiken voor andere doeleinden. Wil een bedrijf in aanmerking komen voor het keurmerk, dan moet het laten zien dat het naast winst ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt heeft. B Corp Certified gaat dus veel verder dan alleen een keurmerk voor een product. Er wordt beoordeeld op vijf kernpunten: duurzaamheid, arbeidsrechten, transparantie, klanten en de (lokale) gemeenschap. De gehele bedrijfsvoering wordt beoordeeld of deze inclusief, diervriendelijk, rechtvaardig en duurzaam is. Het B Corp keurmerk toont zo de volledige sociale en ecologische impact van een bedrijf aan. Winst maken is zeker niet slecht maar het is wel belangrijk dat er met de gedane zaken ook goede dingen gedaan worden. Sinds 2015 kunnen ook Europese bedrijven zich laten certificeren.

Thema van B Corp Month
Dit jaar is het wereldwijde thema Behind the B, geïnspireerd door het idee dat voor meer vertrouwen het belangrijk is om te laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Een van de initiatieven om dit te bereiken is de B Corp Beauty Coalition, een samenwerking tussen 30 beautybusinesses van B Corp over de hele wereld. Hun focus ligt de komende tijd op het verbeteren van de duurzaamheid en ethische normen in de cosmetica-industrie. Wil je weten wat Innersense Organic Beauty op het gebied van beautyproducten al bereikt heeft? Check dan Innersense Organic Beauty.

De doelen van de B Corp Beauty Coalition
De coalitie van 30 beautybedrijven zal hun kennis en bedrijfservaringen delen met de B Corps over de hele wereld. Zo kunnen de sterke punten gebruikt worden om alle sectoren te verbeteren. De coalitie richt zich met name op vier gebieden waarin duurzaamheid centraal staat:

#1: De maatschappelijk verantwoorde inkoop van ingrediënten en betrokkenheid bij de toeleveringsketen.
#2: Het verpakken en toepassen van duurzame ontwerpen die gericht zijn op zero waste.
#3: Een 'groenere' logistiek in transport, dus hoe kunnen producten gedistribueerd worden en tegelijkertijd de sociale en ecologische voetafdruk verbeteren.
#4: Het opstellen van duidelijke externe berichten waarmee shoppers/consumenten gemakkelijker door de beautycategorie kunnen navigeren.

Geslaagd!
Alle B Corps, dus ook Innersense, moeten slagen voor de B Impact Assessment. Dit is een score die aangeeft hoe een bedrijf met zijn werknemers, de gemeenschap, het milieu en de klanten omgaat. Volgens Innersense heeft dit proces hen veel geleerd over hoe ze als cleanbeauty haarmerk nog meer kunnen verbeteren met behulp van nieuwe bedrijfsactiviteiten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Door lid te zijn van de B Corp Beauty Coalition kan er nauw samengewerkt worden met gelijkgestemde beautybedrijven die ook een positieve verandering in de wereld nastreven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »