Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 15 juni 2022

Het Groene Bioplaneet Woordenboek: gotu kola

Kruidig
Maak kennis met gotu kola, een 'oud' kruid dat al eeuwen gebruikt wordt in de ayurvedische geneeskunde. Je komt het vandaag de dag tegen onder verschillende namen; naast gotu kola wordt het ook cica, Indiase waternavel, brahmi en tijgergras genoemd. In Azië wordt het voor medische doeleinden gebruikt, zoals wondgenezing, behandeling van hypertrofische (verhoogde) littekens en ontstekingsaandoeningen. En niet alleen mensen gebruiken het voor hun huid, het is bekend dat tijgers hun wonden tegen de plant aan wrijven: vandaar de naam tijgergras.

Herstellend voor je huid
Gotu kola heeft niet alleen helende en ontstekingremmende eigenschappen die een positief effect hebben op je huid. Ook bij de verzorging kan het een belangrijke rol spelen, denk bijvoorbeeld aan de aanpak van rimpels, het tegengaan van huidverslapping en de bestrijding van verouderende vrije radicalen. Het kruid bevat namelijk triterpenoïden, dit zijn chemische verbindingen die een rol spelen in de zelfverdedigingsmechanismen van planten. Daarnaast bevat het vitamine B en C, bètacaroteen, flavonoïden, tannines en polyfenol. Deze stoffen helpen niet alleen wonden te genezen maar hebben ook antioxiderende eigenschappen. Verder bevordert deze mix van werkstoffen  de aanmaak van collageen zodat rimpeltjes minder zichtbaar worden en de veerkracht van de huid verbetert. Ook geeft gotu kola andere ingrediënten een boost, zoals hyaluronzuur bij het vasthouden van vocht in de huid. Je vindt gotu kola bijvoorbeeld in de Baebody Eye Gel en Baebody Hyaluronic Facial Serum.

Stimulerend voor je hoofdhuid
Een ander voordeel waar gotu kola om bekend staat, is het vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren. Dit versnelt niet alleen het genezingsproces van de huid maar maakt het ook een effectief ingrediënt in producten die haarverlies voorkomen en verminderen. Een betere bloedsomloop betekent ook een betere afgifte van voedingsstoffen en zuurstof aan de hoofdhuid. Gotu Kola is dan ook toegevoegd aan de Scalp Follicle Treatment & Volumizer van John Masters Organics.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »