Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 7 oktober 2022

Handverzorging voor kwetsbare handen

We poetsen, boenen en schrobben wat af. Vooral de laatste jaren is het hebben van een juiste handhygiëne van groot belang gebleken. Maar het meerdere keren per dag wassen van je handen kan ook zijn tol eisen met schrale, droge en rode plekken tot gevolg. Hoe je toch de komende koude seizoenen doorkomt met poezelig zachte handen? Wij hebben een aantal tips en oplossingen voor je.

Oplossing: je handen niet te ruw of te heet wassen
Ja, hij bestaat echt: op 15 oktober is het de Internationale Dag van het Handen Wassen. We weten dat het belangrijk is voor onze gezondheid om ziektekiemen te verwijderen maar het te ruw en verkeerd wassen van je handen kan juist een averechts effect hebben. Dit gebeurt wanneer een handzeep de huidbarrière aantast en de huidvetten verwijdert. Je kunt dit probleem ondervangen door een reinigend product te gebruiken dat je handen niet 'stript' van zijn huidvet maar wel goed schoonmaakt. Voorbeelden hiervan zijn de SKINHAPTICS Washing Care Delicate Hands en de John Masters Organics Hand Wash with Rose & Palmarosa. Deze maken je handen schoon zonder uitdrogende en milieubelastende sulfaten. Nog een extra tip: als je je handen wast, doe dat dan niet met gloeiend heet water. Lauw water in combinatie met een hand wash is prima om bacteriën te doden en voorkomt het uitdrogen van je handen. Neem er wel even de tijd voor: minimaal 20 tot 30 seconden je handen wassen zorgt voor echt schone handen.

Oplossing: smeer je handen regelmatig in
Het regelmatig insmeren van je handen helpt je huid glad en gehydrateerd te houden en voorkomt schrale plekken, jeuk of pijnlijke kloofjes. Het helpt daarnaast om zichtbare tekenen van veroudering op je handen te verminderen, zoals pigmentvlekken en lijntjes (vooral als je een handcrème met SPF gebruikt). De beste manier om een kwetsbare en gevoelige huid te voorkomen, is om je handen direct na het handen wassen in te smeren met een handcrème. Zet een handcrème bij de gootsteen en op de wastafel in de badkamer zodat je nooit misgrijpt. Wij zijn fan van de SKINHAPTICS Smooth Cream Sensitive Hands en de John Masters Organics Hand Cream with Lemon & Ginger. Deze crèmes voeden de huid en houden het vocht vast zodat je huid zacht en glad aan blijft voelen.

Oplossing: slapen met een 'handmasker'
Zijn je handen echt extreem droog en pijnlijk, dan kun je ze een aantal nachten achter elkaar verwennen met een 'handmasker'. Hiervoor heb je een rijke balsem (of body butter) nodig en katoenen handschoentjes. Breng als laatste stap voor je gaat slapen een dikke laag balsem aan op je handen en nagels, bedek ze met de handschoentjes en laat dit de hele nacht inwerken. Wanneer je dit een aantal nachten achter elkaar doet, zul je merken dat je handen snel genezen en weer glad aan gaan voelen. Je doet dit bijvoorbeeld met de Suki HydraCycle Hydrating Body Balm of de Made by Coopers Sleepy Head Balm.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »