Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 7 juli 2022

De beste volgorde om je skincare aan te brengen

De basis: een schone huid
Eerst je serum en dan je dagcrème. Of andersom. Maakt dat eigenlijk uit? Nou...dat blijkt inderdaad verschil te maken. Er is in feite een 'beste volgorde' om je huidverzorging aan te brengen. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid alle voordelen krijgt van elk product dat je aanbrengt. Hoe dat in zijn werk gaat? Je begint in ieder geval met een schone huid. Fijne cleansers in de ochtend zijn bijvoorbeeld Dull Cleanser van Faace en Foaming Face Wash with Rose & Linden Flower van John Masters Organics.

Van dun naar dik, van vloeibaar naar crème
Een eenvoudige vuistregel is om te beginnen met het product met de dunste consistentie en te eindigen met de dikste. Je gebruikt het eerst de producten met de ingrediënten die het belangrijkst zijn om in de huid te dringen, die vind je doorgaans in dunne serums. Als laatste breng je een beschermend of herstellend product aan zoals een, vaak wat dikkere, crème.

De ochtendroutine
De ochtendroutine draait om bescherming tegen de zon, vervuiling en het weer dus kun je de 'behandelproducten' zoals peelings en retinol beter voor de avond bewaren. Na het reinigen kun je een toner aanbrengen zoals de Firming Toner van Évolué of de Toning Mist with Rose & Aloe van John Masters Organics. Laat de toner even een minuutje goed drogen en breng vervolgens een serum aan. Een serum is een supergeconcentreerde formule die specifieke problemen kan aanpakken. Voorbeelden zijn Baebody Hyaluronic Facial Serum en BALANCE Hydrating & Calming Serum van Lué by Jean Seo. Je kunt vervolgens een lichtgewicht oogcrème aanbrengen, zoals de Baebody Eye Gel. Laat weer even een minuut goed intrekken en breng vervolgens een moisturizer aan, afgestemd op de behoefte van je huid. Een normale tot droge is de hele dag blij met de Vitamin C Moisturizer van Baebody. Een wat vettere huid veert op bij de RESTORE Protecting Moisturizer van Lué by Jean Seo. Een product met SPF is de allerlaatste stap van je ochtendroutine, spray een van de producten van SPLASH op je handen en verdeel het over je gezicht.

De avondroutine
Omdat je huid zich 's nachts herstelt, is het belangrijk om je make-up, de SPF en luchtvervuiling van je huid te verwijderen. Dat doe je bijvoorbeeld met de Dirty Cleanser van Faace of de Cleansing Balm with Kokum Butter & Sea Buckthorn van John Masters Organics. Is je huid een beetje dof? Dan krijg je weer een mooie glow wanneer je je huid exfolieert met de ERASE Cleansing Exfoliating & Brightening Powder van Lué by Jean Seo. Hierna breng je een oogcrème aan, zoals de Age Perfect Eye Cream van Évolué. Laat de oogcrème even goed intrekken en breng vervolgens een serum aan. Heb je bijvoorbeeld last van lijntjes of een wat minder stevige huid? Dan is dit het moment om een serum met retinol aan te brengen, zoals de Retinol Facial Serum van Baebody. Beperk je wel tot één product met een gerichte treatment (zoals retinol) om irritatie en roodheid te voorkomen. Je sluit je avondroutine af met een moisturizer of nachtcrème, zoals de Baebody Collagen Moisturizer of Day Night Cream Normal & Sensitive van Évolué. Heb je een hele droge huid, dan kun je hieraan een paar druppels gezichtsolie toevoegen, zoals de Nourish Facial Oil with Pomegranate van John Masters Organics.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »