Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
0
Gratis verzending vanaf €60
Vóór 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Door Sylvia, 19 mei 2022

28 mei: World Menstrual Hygiene Day

Te weinig geld
In tegenstelling tot een gezichtsmaskertje af en toe, horen maandverband en tampons niet tot de 'luxe' producten. Ieder meisje of vrouw zou er gewoon overal en altijd toegang toe moeten hebben. Helaas hebben veel meisjes en vrouwen over de hele wereld niet genoeg geld om menstruatieproducten te kunnen kopen. En dat maakt ongesteld zijn een grote oorzaak van ongelijkheid wereldwijd. En dat terwijl het een mensenrecht is om je menstruatie te managen met voldoende kennis, veiligheid, waardigheid, zonder stigma en toegang tot producten, zo stelt ngo Simavi. Menstrual Hygiene Day is bedoeld om mensen bewust te maken van menstruatie-armoede waarbij het doorbreken van taboes en schaamte rondom menstruatie een prioriteit is.

Shocker: ook in Nederland
Je gelooft het misschien niet, maar het komt ook in Nederland voor: bijna 9% van de vrouwen tussen de 12 en 25 jaar heeft wel eens te weinig geld voor maandverband of tampons (bron: Simavi).

Faace x Hey Girls
Het maskermerk Faace, van o.a. het Period Faace Mask, vindt het daarom tijd voor actie en is een samenwerking aangegaan met de sociale onderneming Hey Girls. Hey Girls heeft een aantal milieuvriendelijke menstruatieproducten gemaakt en is het Buy One Give One initiatief gestart. Voor elk verkochte Period Faace Mask wordt een menstruatiekit gedoneerd aan vrouwen die er geen toegang toe hebben of geen geld hebben om maandverband of tampons te kopen. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar heygirls.co.uk. Meer over het Period Faace Mask lees je hier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »